Σχετικά με το θεματικό πάρκο

Πάρτε θέση σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στα Μεσαιωνικά χρόνια. Θαυμάστε το μεγαλύτερο τρισδιάστατο μοντέλο νησιού σε όλη την Ευρώπη ενώ ο ηχητικός οδηγός θα γίνει ο προσωπικός σας περιηγητής στην ιστορία και τους θρύλους της Κύπρου. Εξερευνήστε το αυθεντικό μεσαιωνικό χωριό και χειροκροτήστε ιππότες με αστραφτερές πανοπλίες να ρίχνονται στη μάχη. Μάθετε την αρχαία τέχνη της κεραμικής, της τοξοβολίας και του μωσαϊκού. Διαλέξτε τα δικά σας μοναδικά σουβενίρ που θα φέρνουν στο μυαλό σας ευχάριστες μνήμες από τη γεμάτη διασκέδαση ημέρα που περάσατε στο θεματικό Μεσαιωνικό πάρκο Cyprus Land.

Ο χάρτης φορτίζεται
0%

3D μοντέλο του νησιού

Είμαστε υπερήφανοι για το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, χειροποίητο μοντέλο της Κύπρου.

Τοξοβολία

Έχεις ποτέ δοκιμάσει τις ικανότητές σου στην τοξοβολία; Εδώ θα δεις αν έχεις ό,τι χρειάζεται για να χτυπήσεις κέντρο.

Κεραμεική

Ο κεραμοποιός του Μεσαίωνα, ήταν συνήθως αγρότης όπου παράλληλα διατηρούσε την οικογενειακή του επιχείρηση φτιάχνοντας αγγεία και πιάτα από κοντινούς λάκκους με πηλό που είχαν σχέση με τη γη τους. Οι Μεσαιωνικοί κεραμοποιοί, χρησιμοποιούσαν για τη διακόσμηση των εμπορευμάτων τους μια ποικιλία εργαλείων όπως χτένες, μαχαίρια κ.α.

Κεντήματα

Η κεντητική αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα είδη λαϊκής τέχνης της Κύπρου και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διακόσμηση υφασμάτων με τη χρήση βελονιού. Ο επισκέπτης θα θαυμάσει αυτά τα αριστουργήματα τέχνης και θα μάθει για το πιο χαρακτηριστικό από αυτά, το Λευκαρίτικο κέντημα, που κατά την παράδοση όταν ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι επισκέφτηκε την Κύπρο, εντυπωσιασμένος πήρε μαζί του ένα από αυτά πίσω στην Ιταλία.

Κεντρική Αρένα

Εδώ είναι το κέντρο που λαμβάνουν μέρος παιχνίδια, θεατρικά, συναυλίες και άλλα διασκεδαστικά γεγονότα.

Οπλουργείο

Μάθετε τα πάντα για τα μεσαιωνικά όπλα και τον εξοπλισμό της εποχής.